Matharehjemmet

Matharehjemmets venner

 

 

 

Good Samaritan childrens home & rehabiltation center

 

Barnehjemmet ble etablert i 1991 av Madam Mercy, og har som mål å ta vare på barn som trenger trygghet i Matareslummen, i Nairobi. Barnehjemmet tilbyr barna et sted å bo, skolegang, et lite bibliotek og litt egenutvikling.

 

Hjemmet er registrert som en frivillig veldedighetsorganisasjon, som er ikke-politisk og ikke underlagt noen offentlig organisasjon. Barnehjemmet har en daglig leder, ca 10 medarbeidere og et styre som består av styreleder, enkelte organisasjoner og støttespillere.

 

Inntekten til barnehjemmet, foruten ekstern bistand, kommer fra organisasjonens «Zero Grazing and livestock unit» som sikrer kjøtt og melk for barna. Zero Grazing er en kenyansk modell for hvordan kuene holdes og fores på ett sted.

 

Hjelp til selvhjelp har over tid gitt barnehjemmet mat når man selv eller andre man kjenner har har vært på besøk. Videre har barnehjemmet fått støtte til rehabiltering og utbedring av kjøkken og fjøs.

 

Mye av hjelpen som i dag gis via Hjelp til selvhjelp er gjort mulig pga støtte fra faste givere og fra foreningen Matharebarnas venner.

 

Hva ønsker Matharehjemmets venner å bidra med

Matharehjmmets venner er en forening etablert med et ønske om å bidra til en litt bedre hverdag for barn og medarbeidere på barnehjemmet. Vi håper at Hjelp til selvhjelp sammen med Matharehjemmets venner og våre faste støttespiller vil kunne gi barnehjemmet:

 

  • fast matlevering
  • støtte til vedlikehold og utbedring og
  • egenutvikling for barna.

 

Hvordan kan du hjelpe oss å bidra?

 

  • Send oss en mail på Mathare@selvhjelpiafrika.org om du ønsker mer informasjon og / eller ønsker bidra som fast giver eller med en liten høytidsstøtte
  • Du må gjerne møte oss på Greverud skole og Den lille lune julemessen 8.desember kl 11.00 - til 9. desember kl 16.00. Hvor salg av kurver laget av kvinnegruppen i Katulani i sin helhet skal gå til å støtte barnehjemmet i Mathareslummen.
Det bygges i høyden
Mama Mercy med et av barna

Navn og adresse:

MATHAREHJEMMETS VENNER

c/o Monica Bredesen

Haakon Tveters vei 12

0682 OSLO

e-mail:

mathare@selvhjelpiafrika.org

Kontaktpersoner:

Monica Bredesen

tlf: +47 92268003

 

Bjørg Bakken

tlf: +47 95261663

Pål Fosterud

tlf: +47 90993978

 

Susann Bredesen

tlf: +47 90184585

 

Trond Larsen

tlf: +47 91626485

 

Bankkonto:

Sparebanken Sør kontonummer:

2801.51.00844

Org.nr:

921 602 324

 

 

Hvordan komme i kontakt med oss?

DU KAN BETALE MED VIPPS

 

VIPPS 546713

Vi arrangerer safariturer til Kenya og Tanzania, og Flamingozone Tours & Safaris Ltd er vår turoperatør.

Meaningful Safari er vårt varemerke

Vi planlegger følgende turer:

 

Teenager safari påsken 2019 (fullbooket)

 

Migration Safari 2019

 

Pris, program og påmelding vil bli lagt ut fortløpende.

 

Vi er medlem av:

 

Nyheter:

 

Her vil vi fortløpende legge ut informasjon om barnehjemmet.

 

25. november

Hjelp til Selvhjelp vil være med! Barnehjemmet har fått krav om forbedringer og trenger well-wishers mer enn noen gang. Nå må det vaskes, ryddes, males og repareres så barna får bedre boforhold. Foreningen har de siste årene bidratt med flere gode tiltak - men det er mer som må til - og i raskere tempo. Om to uker reiser Pål Fosterud og Monica Bredesen ned igjen til Nairobi for å samarbeide med Mama Mercy og finne ut hvordan vi kan bidra fremover. Vil du være med å støtte dugnaden kan dere bidra via VIPPS - 546713 eller kontonummer 2801.51.00844. Merk beløpet med "Matharehjemmets venner"

 

 

 

Matlevering
Kjøkkenet er oppgradert

Støtt innføring av biogass til Afrika

 

Avfall gir energi - Viktig for miljø - Et løft for kvinnene - Helsegevinst for familiene